Ödemiş’te Üç Kurum Tarafından Başlatılan Altyapı Çalışmaları Sürüyor

10 Eyl 2021
1093 defa

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Ödemiş ilçe merkezinin farklı noktalarında su, kanalizasyon, doğalgaz ve elektrik altyapı çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Başkan Eriş, altyapı çalışmaları tamamlanan cadde ve sokaklarda mümkün olan en kısa sürede onarım ve yenileme çalışmalarının yapılması için İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilgili kurumlarla koordineli çalışıldığını kaydetti.

Başkan Mehmet Eriş yaptığı açıklamada, “Kent merkezimizin farklı noktalarında İZSU Genel Müdürlüğü, İzmirgaz ve GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin altyapı çalışmaları devam etmektedir. Geniş kapsamlı ve eş zamanlı olarak devam eden çalışmalarda hemşehrilerimizin ve esnaflarımızın yaşayabilecekleri mağduriyeti en aza indirmek adına temel hedefimiz altyapı çalışmalarının tamamlandığı cadde ve sokaklarda mümkün olan en kısa sürede onarım ve yenileme çalışması başlatmaktır.

Ödemiş Belediyesi, bu bakım ve onarım çalışmaları için gerek kazı çalışmalarını yapan kurumlar ve yüklenici firmalar, gerekse de İzmir Büyükşehir Belediyesi ile koordinasyon içerisindedir. Ayrıca farklı kurumlarca sürdürülen çalışmalar esnasında yaşanan toz sorununa karşı Ödemiş Belediyesi ekiplerince periyodik olarak sulama yapılmaktadır.

Cadde ve sokaklarda altyapı çalışmaları ve arıza onarımları sonrası ihtiyaç duyulan bakım ve yenilemenin yanı sıra yine deforme olmuş caddelerde ve diğer bağlantı yollarında İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Ödemiş Belediyesi tarafından ortak yol yapım çalışmaları da başlatılmıştır.

İZSU Genel Müdürlüğü tarafından kanalizasyon altyapısına kavuşturulan Hürriyet Mahallesi Şehit Ali Dereli Mevkii’nde İzmir Büyükşehir Belediyesince sıcak asfalt yama çalışmalarına başlandı. Kentimizin ana arterlerinden olan Emmioğlu Caddesi-Tavas Sokak-Millet Caddesi güzergahında sıcak asfalt yama çalışmaları devam etmektedir.

Kentimizde halihazırda altyapı çalışmalarının sürdüğü noktalarda gerekli onarım ve yenileme çalışmaları da yine İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilgili kurumlar ile birlikte program dahilinde yapılacaktır.

Kentimizde yağışlı havalarda meydana gelen sıkıntıları önlemek için önümüzdeki günlerde İZSU Genel Müdürlüğü tarafından etaplar halinde yapılacak yağmur suyu hattı yatırımı da kentimizdeki yollarda yeniden bakım, onarım ve yenileme çalışması ihtiyacını ortaya çıkartacaktır.

Yeniden sıkıntılara yol açabilecek günübirlik çalışmalar yerine kaynaklarımızı en doğru ve en verimli şekilde kullanma adına gerekli bakım, onarım ve yenileme çalışmaları, altyapı yatırımlarının ilerleyişine göre planlı şekilde yapılacaktır.

Kentimiz tarihinde uzun yıllardır görülmemiş düzeyde bir altyapı çalışmasının yapıldığını hatırlatır, hemşehrilerimize anlayış ve dayanışmaları için teşekkür ederiz” dedi.

Ödemiş Belediye Başkanlığı


Adres: Cumhuriyet Mh. Atatürk Cd.

No:14 Ödemiş / İZMİR


Telefon : (0 232) 544 90 97

Faks      : (0 232) 545 12 69

Site İçi Arama