Ödemiş Belediyesi Gündüz Bakımevleri Yeniden Cıvıl Cıvıl

27 Eyl 2021
1731 defa

Ödemiş Belediyesi’nin çalışan annelerin çocuk bakımına destek için hizmete sunduğu gündüz bakımevleri pandemi kurallarına uygun şekilde yeniden faaliyete geçti. Başkan Mehmet Eriş, faaliyette olan iki gündüz bakımevinin yanı sıra yeni bir gündüz bakımevinin Eğitim Kompleksi ile birlikte hizmete gireceğini söyledi.

Koronavirüs salgını sonrası alınan önlemler çerçevesinde yurt çapında geçici olarak kapatılan gündüz bakım evleri normalleşme süreciyle birlikte yeniden kapılarını açtı. Ödemiş Belediyesi’nin Üç Eylül Mahallesi Kantarcı Mevkii ve Umurbey Mahallesi Serpil Yanbastı Gündüz Bakımevleri çocuklarla yeniden cıvıl cıvıl oldu. Ödemiş Halk Eğitimi Merkezi işbirliğiyle yeniden kapılarını açan gündüz bakımevlerinde kadınlar için kurslar da düzenleniyor.

Pandemi kurallarına uygun şekilde hizmete giren bakımevlerini ziyaret eden Ödemiş’in eğitimci Belediye Başkanı Mehmet Eriş, yüz yüze eğitimin önemine vurgu yaptı.

Eriş, “Bugün itibariyle iki gündüz bakımevimizi açtık. Öncelikle Üç Eylül ve Umurbey mahallelerimize hayırlı olsun. Her zaman söylediğimiz gibi eğitim yüz yüze olursa, öğretmen öğrencinin elinden tutarsa daha anlamlıdır. Eğitimin ruhu yüz yüze olmasındadır. Pandemi süreci ile birlikte maalesef hem öğretmen arkadaşlarım hem de öğrencilerimiz bu tür eğitimden yoksun kaldılar. Bugün itibariyle açtığımız gündüz bakımevleri ile çalışan annelerimizin çocuk bakımına yeniden destek sunuyoruz. Çalışan annelerimizin yoğunlukta olduğu, küçük çocuklarımızın yoğunlukta olduğu mahallelerimizde hizmet veriyoruz. Bakımevlerimizde aynı zamanda Ödemiş Halk Eğitimi Merkezimiz ile birlikte kadınlarımız için kurslar da düzenliyoruz. Atatürk Mahallesi Yarbay Caddesi’nde inşaatı hızla süren Eğitim Kompleksi projemizde de bir gündüz bakımevi yer alıyor. Çalışan annelerin çocuk bakımına daha fazla destek vermiş olmayı hedefliyoruz. Çocuklarımız geleceğimiz. Onları ne kadar iyi şekilde geleceğe hazırlarsak onlar da ülkemiz adına daha da başarılı olacaklardır” dedi.

Kadınlar için Halk Eğitimi Merkezi işbirliğiyle kurslar düzenleniyor

Üç Eylül Mahallesi Kantarcı Mevkii ve Umurbey Mahallesi Serpil Yanbastı Gündüz Bakımevleri, alanında uzman personel eşliğinde, 3 ile 5 yaş arası toplam 60 öğrenci kapasitesiyle hizmet veriyor.

Yeni dönem için kayıtlar devam ederken başvurular bakımevlerine yapılıyor. Ödemiş Halk Eğitimi Merkezi işbirliğiyle kadınlara yönelik olarak Üç Eylül Mahallesi Kantarcı Mevkii’ndeki bakımevinde Kur’an Kursu, Umurbey Mahallesi Serpil Yanbastı Gündüz Bakımevi’nde pilates kursu düzenleniyor.

Ödemiş Belediye Başkanlığı


Adres: Cumhuriyet Mh. Atatürk Cd.

No:14 Ödemiş / İZMİR


Telefon : (0 232) 544 90 97

Faks      : (0 232) 545 12 69

Site İçi Arama