Başkan Eriş Gelecek İki Yıl Hedeflerini ve Projelerini Anlattı

07 Tem 2022
2144 defa

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Ödemiş Belediyesi'nin üç yıllık çalışmalarını değerlendirdiği bilgilendirme toplantısında, gelecek iki yılda hayata geçirilecek projeleri de paylaştı. Eriş, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte içerisinde yarı olimpik yüzme havuzu da bulunan tam teşekküllü bir spor kompleksini ilçeye kazandıracaklarının müjdesini verdi. 

3 yıllık süreçte hayata geçirilen çalışmaların yanı sıra gelecek 2 yılın hedeflerini de paylaşan Başkan Mehmet Eriş, Ödemiş'te İzmir Büyükşehir Belediyesi ile dev yatırımları hayata geçireceklerin aktardı. 

YERALTI OTOPARKI ESKİ OTOGARDA HAYATA GEÇİRİLECEK 

Yeraltı otopark projesinde yer değişikliği yaşandığını belirten Eriş, "İlçemizde büyük bir sorun haline gelen araç parkının acil olarak çözülmesi amacıyla talep ettiğimiz Hükümet Konağı Yeraltı Otoparkı yeşil dokuya zarar vermemek adına Meydan Düzenlemesi Projesi olarak revize edildi. Hükümet Meydanı yerine eski otogar alanında yeraltı otopark projesinin hayata geçirilmesi için proje çalışmaları başladı" dedi. 

DEV ARITMA TESİSİ YATIRIMLARI 

Küçük Menderes Nehri'nin ve verimli toprakların korunması adına atıksu arıtma tesisi yatırımlarını önemsediklerini belirten Eriş, Kaymakçı'da komple altyapının yenileneceği, Kaymakçı Cezaevi atıksularını da kapsayan atıksu arıtma tesisi konusunda İZSU ile yer belirlemelerine rağmen Toprak Reformu Genel Müdürlüğü'nden beklenen onayın 2,5 yılda gelebildiğini, hem proje maliyetinin arttığını hem de yaşanan gecikmenin Kaymakçı'yı olumsuz etkilediğini belirtti. Eriş, Kaymakçı'daki arıtma tesisinde Çaylı, Kızılcaavlu, Alaşarlı, Uzundere, Köfündere, Yeşilköy, Orhangazi mahallelerinin de atıksularının arıtılacağını belirtti. 

Gölcük Atıksu Arıtma Tesisi Projesi için yapılan imar plan değişikliğinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan onay beklediğini aktaran Eriş,  Yolüstü'nde Bademli, Ovakent, Konaklı, Ertuğrul, Gerçekli, Kışla, Gereli, Yolüstü ve Türkönü mahallelerinin atıksularını arıtacak Yolüstü Atıksu Arıtma Tesisi projesinin de Toprak Reformu Genel Müdürlüğü'ne sunulduğunu açıkladı.  İZSU'nun dev atıksu arıtma tesislerinin yanı sıra paket arıtma tesisleriyle yerinde çözüm için harekete geçileceğini söyleyen Eriş, "Bozdağ, Kayaköy-Yusufdere-Bülbüller, Çamlıca, Bıçakçı-Pirinççi, Çayır-Küçükören paket arıtma tesisi projeleriyle ilgili yer tespiti ve imar planı çalışmaları devam ediyor. Kırsal mahallelerimizde Arıtma Tesisi yapılması ile ilgili olarak Çağlayan-Dolaylar-Mursallı, Günlüce, Zeytinlik-Oğuzlar, Demircili-Seyrekli, Köseler-Karadoğan, Bozcayaka, Sekiköy mahallelerinde inceleme yapılarak Belediyeye veya kamuya ait uygun olan parseller belirlenip İZSU Genel Müdürlüğümüze iletildi. Kentimizde İkinci Cemre buluşmasında söz verdiğimiz gibi atıksu arıtma tesislerimizle Küçük Menderes Nehri'ni ve verimli topraklarımızı koruyacağız" dedi. 

GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALLERİ İLE ÇEVRE DOSTU TASARRUFLU ÇÖZÜMLER 

Atıksu arıtma tesislerinde arıtılan suyun tarımsal sulamada kullanılması için çalışma başlatılacağını söyleyen Eriş, Ödemiş Atıksu Arıtma Tesisi'nde arıtılan su miktarının Bademli Sulaması'ndaki tüketime eş değer olduğunu belirtti. Mendegüme Bölgesi'ne hitap edecek sulama göleti için İZSU'nun etüt çalışması başlattığını aktaran Eriş, sulamada üreticiye yeni çalışmalarla destek vereceklerini vurguladı. 

En büyük maliyet kalemlerinden olan elektrik enerjisinde kendi elektriğini üreten bir belediye olmayı hedeflediklerini kaydeden Eriş, "6 adet santral alanı için kurum görüşü istenmiş olup olumlu kurum görüşü alınan bölgelerden Işık Mahallemizde 20.000 m2'lik alanda yaklaşık 1 MW'lık Güneş Enerjisi Santrali (GES) Projesi hayata geçirilecek" dedi. 

YOL ÇALIŞMALARINDA YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR 

Yol yapım çalışmalarında İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yeni bir dönem başlatacaklarını ve kentin yıpranan yollarında kalıcı çözümler için çalışma gerçekleştireceklerini söyleyen Eriş, "Ödemiş'te halihazırda GDZ Elektrik, Türk Telekom, İZMİRGAZ, İZSU gibi altyapı kuruluşlarının altyapı yatırımları nedeniyle süren kazı çalışmalarının tamamlanması sonrası kalıcı çalışmalarla sorunları çözüme kavuşturacağız. Ödemiş Belediyesi 1 metre yer kazmıyor ama eleştiriler bize geliyor, gelsin. Geçtiğimiz kış Isparta'da felaket yaşandı tüm şehir 15 gün elektriksiz susuz kaldı. Ders almak gerekiyor. Biz bu yaşanmasın istiyoruz. Ödemiş güçlü bir altyapıya kavuşursa tüm hemşehrilerimiz rahat eder diyoruz. İlk dönemimde de komple içme suyu altyapısı yenilenmişti. Şu anda makinelerin kazdığı yolları arkadaşlarımız elleriyle onarıyor" dedi. 

Altyapı çalışmaları tamamlanmış bölgelerde asfalt hamlesi başlatılacağını belirten Eriş, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yılın kalan bölümünde 60,5 kilometrelik asfalt kaplama çalışması, 84 bin metrekarelik kilit parke taş çalışması yapmayı planladığını söyledi. Eriş, 2022 ve 2023 yıllarının asfalt ve kilit parke taşta atılım yılları olacağını ifade etti. 

Kırsalda hayatı kolaylaştırmak adına İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin toplam 235 kilometrelik uzunluğu kapsayan sathi kaplama çalışmasını Bozdağlar'dan Aydın Dağları'na kadar geniş bir coğrafyada uygulayacağını açıklayan Eriş, İlkkurşun-Kayaköy yolunun sıcak asfalt kaplamasının yapılacağını, Pirinççi Çayı üzerindeki Emirli Köprüsü'nün trafik güvenliği için genişletileceğini sözlerine ekledi. 

TURİZMDE YENİ HEDEFLERE 

Turizmde öncü yatırımların iki yılda da devam edeceğini söyleyen Eriş, Bozdağ'da bulunan mülkiyeti Ödemiş Belediyesi'ne ait kasap halini konaklama tesisi ve gastronomi merkezi olarak turizme kazandıracaklarını söyledi. Gölcük Otel ve kıyı düzenlemesi projesinin İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte sürdürüldüğünü söyleyen Eriş, Birgi, Bozdağ, Gölcük Yaylası, Lübbey, Bademli gibi turistik değerleri tanıtmaya devam edeceklerini anlattı. 

Tarih boyunca medeniyetlere ev sahipliği yapan Birgi'nin UNESCO Dünya Mirası'na alınması konusunda Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ödemiş Belediyesi arasında Alan Yönetimi Protokolü imzalandığını belirterek, belediye bünyesinde oluşturulacak Alan Yönetimi Birimi ile UNESCO yolculuğunda yeni bir dönem başlatacaklarını söyledi. Başkan Eriş ayrıca Birgi'de mülkiyeti belediyeye ait eski su deposunun konaklama tesisi olarak turizme hizmet vermesi için proje çalışmalarının sona geldiğini açıkladı. 

ÖDEMİŞ'E YENİ İŞ VE TİCARET ALANLARI KAZANDIRILIYOR 

Ödemiş'e yeni iş ve ticaret alanları kazandıracaklarını açıklayan Eriş, "Güney Çevre Yolu İmar Planı Revizyonu ile kentimize yeni iş alanı olarak yeni küçük sanayi alanı oluşturulacak. İzmir Yolu Revizyon Projemiz ile; Oto Galericiler Sitesi alanı ilçemize kazandırıldı. Proje hazırlıkları sürüyor" dedi. 

Güney Çevre Yolu için ilk adımları ilk görev dönemi olan 1999-2004 döneminde attıklarını vurgulayan Eriş, "O dönem başlattığımız çalışmalar bugün meyvesini veriyor. O zaman Güney Çevre Yolu güzergahında belediyemize bir akaryakıt istasyonu alanı kazandırmıştık. Sene 2001 idi. Şu an Ödemiş'in en değerli noktalarından birisi diyebiliriz. Belediyemize ait planlamasını yaptığımız dört akaryakıt istasyonu alanından birisi. Bu ne demek gelecekte yeni gelir kaynakları olan, üretken bir belediye demek" şeklinde konuştu. 

ÖDEMİŞ GİRİŞİNİN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK 

Güney Çevre Yolu Projesi ile halihazırda Hürriyet Mahallesi'nde bulunan kamyon garajının Hayvan Pazarı yanında yeni oluşturulan alana taşınacağını açıklayan Eriş, İzmir Yolu Revizyon Projesinin de kentin kronik sorunlarını köklü çözümlere kavuşturacağını söyledi. 

Ödemiş'in İzmir yönünden girişinin çehresinin komple değişeceğini vurgulayan Eriş, proje kapsamında yer alan motodrag pist alanının da güncel ihtiyaçlara göre revize edildiğini sözlerine ekledi.  

KENTSEL DÖNÜŞÜM VE YENİ KONUT PROJELERİ 

Yerinde ve sağlıklı kentsel dönüşüme hız vereceklerini belirten Eriş, "Emmioğlu ve Umurbey mahallerimizi içeren Kentsel Dönüşüm Projesi için hazırlıklarımız devam ediyor. Üç Eylül, Meşrutiyet, Türkmen ve Mimar Sinan mahallelerimiz için planlamamız sürüyor. 

Uzun zamandır imar plan değişikliğini bekleyen Saraçoğlu konutları projesini Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında sürdüreceğiz Atatürk Mahallemizde mülkiyeti Belediyemize ait 100. Yıl Konutlarının proje çalışmalarında sona gelinmiştir" dedi. Başkan Eriş, Kaymakçı'ya soğuk hava deposu, toptan pazar ve park alanı, Çaylı'ya yeni pazar yeri kazandıracak projeler için planlamanın sürdüğünü aktardı. 

İlçede tarihi dokuya sahip çıkıp yeni işlevlerle kente ve turizme kazandırmak için çalıştıklarını söyleyen Eriş, Yayla Caddesi'ndeki tescilli yapının kütüphane olarak gençlerin, Meşrutiyet Mahallesi'ndeki Serter Evi'nin de Masal Evi olarak çocukların ve kadınların hizmetine sunulacağını vurguladı. 

ŞEHİR SİNEMASI YENİDEN FAALİYETE GEÇECEK 

Başkan Eriş, 2012 yılından beri Küçük Menderes havzasının tarih ve kültür arşivi olan Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi'nin (ÖYKAM) yanında yer alan belediyeye ait parsellerin de müzeye dahil edileceğini ve ÖYKAM'ın büyütülerek Yıldız bölgesine bir müze adası kazandırılacağını açıkladı. 

Ödemiş'in sosyal ve kültürel hayatı için büyük önem taşıyan Şehir Sinemasının yeni dönemde yeniden faaliyete geçirileceğini aktaran Eriş, sinemada hedefin Eylül ayı olduğunu anlattı. 

ÇOCUKLARA VE GENÇLERE MÜJDE: TAM TEŞEKKÜLLÜ SPOR KOMPLEKSİ 

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte kente yeni bir Spor Kompleksi kazandıracaklarını müjdeleyen Başkan Eriş şöyle devam etti: Çocuklarımızın ve gençlerimizin, sporla ve sağlıkla gelişip kötü alışkanlıklardan uzak durmaları için standartlara uygun spor alanları ve yarı olimpik yüzme havuzunu da içeren Spor Kompleksi Projemizi İzmir Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte hazırlıyoruz. Kuzey Çevre Yolu Projesi ile kentimize bir tam teşekküllü Spor Kompleksi alanımızı kazandırdık. Önümüzdeki iki yılda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer ile birlikte bu projeyi Ödemişli çocuklarımıza ve gençlerimize armağan edeceğiz. Geçmişte Süper Lig'de hentbol takımı olan Ödemiş'e yakışır bir tesis olacak. Tunç Soyer Başkanımıza ve ilgililere destekleri için şimdiden çok teşekkür ediyoruz. Bugüne kadar Ödemiş için aşkla çalıştık, bundan sonra da şartlar ne kadar zorlu olursa olsun, var gücümüzle çalışmaya, hayatı kolaylaştıran çalışmalarla sahada var olmaya devam edeceğiz. Gelecek çok güzel olacak" dedi. 

Ödemiş Belediye Başkanlığı


Adres: Cumhuriyet Mh. Atatürk Cd.

No:14 Ödemiş / İZMİR


Telefon : (0 232) 544 90 97

Faks      : (0 232) 545 12 69

Site İçi Arama