Başkan Eriş’ten Ödemiş İZSU’da İnceleme

23 Tem 2022
2250 defa

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün Sanayi Sitesi’nde yer alan Ödemiş Şantiyesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

İZSU Ödemiş Teknik Şube Müdürü Koray Yapıcı ve ilgililerden kentin içme suyu durumu ve çalışmalarla ilgili bilgi alan Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, İZSU’nun SCADA adı verilen sistemiyle kuyuların, pompaların depoların, terfi istasyonlarının dijital ortamda an be an takip edildiğini belirtti. Başkan Eriş, arıza ve patlaklardan kaynaklı öngörülmesi mümkün olmayan durumlar dışında vatandaşları su kesintileriyle ilgili mutlaka bilgilendirdiklerini, çalışmaların sorunsuz ilerlediğini söyledi.

Ödemiş’in içme suyu an be an dijital ortamda takip ediliyor

Bu yıl su sıkıntısı yaşanmasa da yine de kurak günleri unutmadan su kaynaklarının kullanımında tasarruflu olunması çağrısında bulunan Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Ödemiş’te bu yıl çok şükür ki su sıkıntısı yaşanmıyor. Ama geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda bir arıza oldu. Arızayı daha önceden hesap etme şansımız yok. Elektrik kesintisinden kaynaklı da olabiliyor. Kimse elektrik kesintisini sorgulamıyor ama su olayı olduğu zaman yemekten, yıkanmaya, temizliğe kadar her alanı etkilediğinden insanlarımız daha hassas oluyor. Bugünkü ziyaretimizde de İZSU’nun bölgemizi düşünerek gerçekleştirdiği çalışmaları yerinde görmüş olduk. İZSU’nun Ödemiş’teki kuyularını, su depolarını, pompalarını SCADA adını verdiğimiz sistemle an be an dijital ortamda takip ettiğini görüyoruz. Yapılan çalışmalarla ilgi bilgi aldık. Kentimizin ihtiyaçları konusunda sürekli koordineli olarak çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde ilçemizin yağmur suyu hattının normal kanaldan ayrılarak ayrı bir şekilde düzenlemesi söz konusu olacak. Bu yatırımı da değerlendirdik. Vatandaşlarımız İZSU ekiplerinin gece-gündüz demeden sahada özverili çalışmalarını yakından görüyorlar. 24 saat planlamalı şekilde çalışan ekiplerimizi de ben bu anlamda Ödemiş ailemiz adına kutluyorum. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’e ve İZSU ailesine teşekkür ediyorum” dedi.

“Arıza ve patlaklardan kaynaklı kesintileri öngörmemiz mümkün değil”

“Arıza ve patlaklardan kaynaklı su kesintilerinde İZSU ekiplerinin adeta zamanla yarışarak müdahalede bulunduğunu belirten Eriş şunları söyledi: “Arızalar olamaz mı, olur. Patlaklar olamaz mı olur. Sistemden kaynaklı olabilen bir durum. Geçen gün elektrikten kaynaklı yangın çıktı. Bunu öngörmemiz mümkün mü değil. Kimse bunu istiyor mu, elbette istemiyor. İnsanlarımız bu konulara siyaseten değil hizmet açısından baksınlar. Çünkü bu hizmetlerin siyaseti olmaz. Hizmetin olduğu yerde siyaset konuşulmaz. Bunu siyaseten öne çıkaranlar da Ödemiş’e ve burada özveriyle çalışan arkadaşlarımızın emeğine haksızlık yapmış olurlar. Ama zaman zaman yaşanabilen sıkıntıları bize her an ileten, bizleri uyaran, duyarlılık gösteren, bize yardımcı olan hemşehrilerimize de ayrıca teşekkür ediyorum.

Bazen deniliyor ki; ‘Suyun kesileceğini niye önceden haber vermediniz?’. Planlı olan kesintileri bize bilgi verilmesinden sonra mutlaka sosyal medyamız üzerinden duyurmaya çalışıyoruz. Ama ani gelişen arıza ve patlaklarda öngörmemiz mümkün değil aynı elektrik arızasında olduğu gibi. Bu konuda da hemşehrilerimizin anlayışına sığınıyoruz, sabır ve anlayışları için teşekkür ediyorum. Onların güvenlerine layık olmak için hem İzmir Büyükşehir Belediyesi, hem Ödemiş Belediyesi ailesi olarak var gücümüzle çalışıyoruz”

“Musluklardan akan su gönül rahatlığıyla içilebilir”

İZSU’nun teknolojinin tüm imkanlarından yararlanarak hizmet verdiğini sözlerine ekleyen Eriş, “Depolardaki seviye durumları, terfi ve pompalar an be an takip ediliyor. Depolarda su tahlilleri eş zamanlı olarak yapılıyor. Hem İZSU, hem Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yapılıyor bu tahliller. Numuneler ikili olarak hem İZSU hem de Halk Sağlığı laboratuvarlarında testten geçiriliyor. Ben evde çeşmeden su içiyorum. Kahvehanede çeşmeden su içiyoruz. İZSU’nun çalışmalarına güveniyoruz. Halkımız gönül rahatlığıyla musluklarımızdan akan suyu içebilirler. Bizim burada damacana su ya da paket suyla bir rekabet durumumuz yok ama vatandaşlarımız da musluklarından akan suyu gönül rahatlığıyla içebileceklerini bilsinler” diye konuştu.

Ödemiş Belediye Başkanlığı


Adres: Cumhuriyet Mh. Atatürk Cd.

No:14 Ödemiş / İZMİR


Telefon : (0 232) 544 90 97

Faks      : (0 232) 545 12 69

Site İçi Arama