Cumhuriyetimizin 99. Yılı Ödemiş’te Coşkuyla Kutlanacak

24 Eki 2022
1529 defa

Cumhuriyetimizin 99. yılı Ödemiş’te dört gün sürecek etkinliklerle coşkuyla kutlanacak. Ödemiş Belediyesi’nin düzenleyeceği etkinliklerle kent merkezinin yanı sıra Kaymakçı, Konaklı ve Ovakent’te fener alayları ve konserlerle 99. yıl coşkusu yaşanacak. 28 Ekim’de Kaymakçı’da Tolga Çandar türkü şöleni yaşatırken 29 Ekim akşamı fener alayının ardından Ulus Meydanı’nda sahne sevilen sanatçı Gökçe’nin olacak.

CUMHURİYET KUPASI TURNUVALARI SÜRÜYOR

Ödemiş’te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Ödemiş Belediyesi’nin kültür-sanat ve spor etkinlikleriyle kutlanacak. Cumhuriyet Kupası turnuvaları ile başlayan kutlama etkinliklerinde tenis turnuvası Cumartesi günü tamamlanırken 3x3 basketbol turnuvasında heyecan 125. Yıl Kültürpark’ta oluşturulan yeni spor sahasında yaşandı. İki gün süren turnuva 23 Ekim Pazar akşamı tamamlandı. Tenis ve 3x3 basketbol turnuvalarında sporcuların ve ailelerinin heyecanına, Ödemiş Belediye Başkan Vekili Tahir Balban, Belediye Başkan Yardımcıları Özay Kaptan ve Ufuk Kızıler ile İzmir BŞB Ödemiş Yerel Hizmetler Koordinatörü Hikmet Güriş de ortak oldu.

Cumhuriyet Kupası turnuvaları yeni haftada farklı branşlarla da devam ediyor. 24 Ekim Pazartesi akşamı, Zafer Mahallesi'ndeki yeni futbol sahasında Cumhuriyet Kupası maçları başlayacak.  26 Ekim Çarşamba günü Özel Dünya Eğitim Kurumları Yüzme Havuzu'nda yapılacak yüzme yarışında kulaçlar Cumhuriyet Kupası için atılacak.

EGE KURTULUŞ DESTANI, 26 EKİM AKŞAMI SAHNEDE

Ödemiş Belediyesi’nin kutlama programındaki kültür-sanat etkinlikleri, 26 Ekim Çarşamba akşamı 20.00’de Belediye Kültür Merkezi’nde İzmir Büyükşehir Belediyesi Köy Tiyatroları’nın “Ege Kurtuluş Destanı” adlı tiyatro gösterisi ile başlayacak.

27 EKİM AKŞAMI KONAKLI VE OVAKENT’TE FENER ALAYI

Bayram coşkusu ilçe merkezinin yanı sıra eski beldelerdeki fener alayı ve konserlerle de doya doya yaşanacak. 27 Ekim Perşembe akşamı 19.45’te Konaklı’da Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayacak şekilde fener alayı düzenlenecek. Aynı akşam Cumhuriyet meşalesi Ovakent’te yanacak. Ovakent Belediye Hizmet Binası önünden başlayacak fener alayının ardından 21.30’de konser düzenlenecek.

Resmi kutlama programı 28 Ekim Cuma günü 14.00’te Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması ile başlayacak. Çelenk sunumunun ardından modern Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimiz için Saygı Duruşu’nda bulunulacak ve İstiklal Marşı eşliğinde Türk Bayrağı göndere çekilecek.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resmi kutlama programı çerçevesinde Cumartesi günü 10.00’da Kaymakamlık Makamında tebriklerin kabulünün ardından 10.30’da Saraçoğlu Stadyumu’nda bayram kutlama programı gerçekleştirilecek.

28 EKİM AKŞAMI KAYMAKÇI’DA FENER ALAYI VE TOLGA ÇANDAR KONSERİ

Kaymakçılı gençlerin öncülüğünde geleneksel hale gelen fener alayı yürüyüşü bu yıl 28 Ekim Cuma akşamı gerçekleştirilecek. Kazım Dirik Caddesi ve 29 Ekim Caddesi istikametini takip edecek fener alayı Şehit Hasan Uyar Cumhuriyet Meydanı’nda son bulacak. Yürüyüşün ardından Ege türkülerinin güçlü sesi Tolga Çandar konser verecek.

7. EKİM GEÇİDİ KARMA RESİM SERGİSİ ÖYKAM’DA

Cumhuriyet Bayramı’nda geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Ekim Geçidi Sergisi’nin açılışı yapılacak. Ödemiş’te 7.’si düzenlenen karma resim sergisi Ödemiş Belediyesi ev sahipliğinde Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi’nde saat 13.00’te kapılarını açacak.

CUMHURİYET BAYRAMI BİSİKLET TURU

15.00’te Ödemişliler Cumhuriyet sevinciyle pedala kuvvet diyecek. Salı Pazarı Parkı’ndan başlayıp Saraçoğlu Caddesi-Mezarbaşı Kavşağı-Atatürk Caddesi-Beşgöz Kavşağı istikametini takip edecek bisiklet turu 125. Yıl Kültürpark’ta son bulacak. Cumhuriyet Bayramı bisiklet turuna katılanlara çeşitli armağanlar verilip ikramlarda bulunulacak.

FENER ALAYININ ARDINDAN DJ UĞUR VE GÖKÇE SAHNE ALACAK

Cumhuriyet Bayramı akşamında 19.30’da coşku seli Ödemiş kent merkezi sokaklarına akacak. Ödemiş Belediye Bandosu eşliğinde Ulus Meydanı’ndaki Park Kafe önünden başlayacak fener alayında Ödemişliler meşalelerle akşamı aydınlatıp marşlarla bayram sevincini yaşayacak. Atatürk Caddesi-Beşgöz Kavşağı-Şehit Adnan Menderes Bulvarı-Sefa Kavşağı-Anadolu Caddesi-Şair Nedim Sokağı-Denizciler Sokağı istikametini takip edecek Fener Alayı, Ulus Meydanı’nda Saraçoğlu Stadı önünde son bulacak.

20.15’te DJ Uğur’un performansıyla başlayacak müzik şöleni 21.15’te pop müziğin sevilen ismi Gökçe’nin sahne almasıyla doruğa çıkacak. Gökçe, sevilen şarkılarını Cumhuriyet Bayramı’nda Ödemişliler için seslendirecek.

ERİŞ: “BU SEVİNCİ, BU GURURU HEP BİRLİKTE YAŞAYALIM”

Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinliklerine tüm Ödemişlileri davet eden Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘En büyük bayram’ olarak nitelendirdiği Cumhuriyet Bayramımızın 99. Yılına kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz. 100 yıla doğru giden bu şeref yolunda dev bir adımı daha hep birlikte atacağız. Kent merkezimizle birlikte beldelerimizde düzenleyeceğimiz etkinliklerle de Cumhuriyet sevinci kentimizin dört bir yanında doya doya yaşanacak. Görkemli kutlamalarımızın yanı sıra basketbol, futbol, tenis ve yüzme branşlarında sporla da gençlerimizin bu heyecanı paylaşmasını istedik. Bisiklet turumuzda da yine hemşehrilerimizle bir arada olacağız. Düzenlemiş olduğumuz etkinliklere tüm hemşehrilerimizi davet ediyoruz. Bu sevinci, bu gururu hep birlikte yaşamayı diliyoruz” dedi.

Ödemiş Belediye Başkanlığı


Adres: Cumhuriyet Mh. Atatürk Cd.

No:14 Ödemiş / İZMİR


Telefon : (0 232) 544 90 97

Faks      : (0 232) 545 12 69

Site İçi Arama