ÖDAK, İzmir İtfaiyesi’nin Yangın Söndürme Eğitimlerine Katıldı

26 Ara 2022
1797 defa

Afetlere karşı daha dirençli, acil durumlara daha hazır bir şehir hedefiyle çalışmalarına devam eden Ödemiş Belediyesi’nin Ödemiş’te ve yurdun dört bir yanında yardıma koşabilecek bir gönüllü ekibi için Ödemiş Lotus Spor Kulübü ile işbirliğine giderek kurduğu Ödemiş Arama Kurtarma ekibi (ÖDAK) İzmir İtfaiyesi’nin düzenlediği yangın söndürme eğitimine katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın sivil toplum kuruluşlarıyla yaptığı protokol çerçevesinde Ödemiş Arama Kurtarma ekibi (ÖDAK) İzmir İtfaiyesi’nin Toros Yangın ve Doğal Afet Eğitim Merkezi’nde düzenlediği yangın söndürme eğitim çalışmasına katıldı. “Yangın nedir, ilk anda yapılması gerekenler, yangını söndürmek için nasıl yaklaşmalıyız, hangi yangına hangi tip söndürücü ile müdahale etmeliyiz?” konu başlıklarıyla üç günlük teorik ve pratik eğitim verildi.

Daha önce AFAD tarafından düzenlenen hafif arama ve kurtarma eğitimlerine de katılan ÖDAK üyeleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nin eğitim çalışmalarını da başarıyla tamamladı.

“GÖNÜLLÜLERİMİZİ BEKLİYORUZ”

ÖDAK ekip lideri, arama kurtarma teknisyeni Cem Aydın, “Ödemiş Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Eriş’in destekleriyle kısa adı ÖDAK olan Ödemiş Arama Kurtarma ekibini kurduk. Gönüllülerimizden kısa sürede büyük destek gören ÖDAK, online ortamda başlattığı eğitimleri sahaya da taşımaya başladı. AFAD’daki eğitimlerimizin ardından son olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyemiz ile yangın söndürme eğitimine katıldık. Üç gün boyunca süren eğitimlerde tatbikata da katıldık. ÖDAK olarak gönüllü üyelerimizin bilgi ve donanımlarının artması adına eğitimlerde yer almaya devam edeceğiz. Bir yandan halkımıza yönelik deprem başta olmak üzere acil durumlarla ilgili bilinçlenmesi adına bilgilendirici çalışmalarımız olacak. Aramıza yeni gönüllülerimizi de bekliyoruz. Gönüllü olmak isteyen hemşehrilerimiz 0552 800 45 00 numaralı telefondan ya da ÖDAK’ın resmi Instagram hesabı üzerinden bize ulaşabilir. Ödemiş Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Eriş’e ve İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığımıza destekleri için teşekkür ediyoruz” dedi.

Ödemiş Belediye Başkanlığı


Adres: Cumhuriyet Mh. Atatürk Cd.

No:14 Ödemiş / İZMİR


Telefon : (0 232) 544 90 97

Faks      : (0 232) 545 12 69

Site İçi Arama