Bu sayfayı yazdır

Zübeyde Hanım, Vefatının 100. Yılında Ödemiş’te Anıldı

14 Oca 2023
2117 defa

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım, vefatının 100. yıl dönümünde Ödemiş’te törenle anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 14 Ocak 1923 tarihinde vefat eden annesi Zübeyde Hanım için Ödemiş Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde bulunan büstünde anma töreni düzenlendi.

Anma törenine Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, eşi Selma Eriş, CHP Ödemiş Kadın Kolları Başkanı Ayşen Kaya Görgülü, İYİ Parti Ödemiş Kadın Kolları Başkanı Emine Ceylan, CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Hamdi Halis, Ödemiş Kent Konseyi Başkanı Mehmet Taşlı, Ödemiş Muharip Gaziler Derneği Başkanı Selahattin Aktaşoğlu, ADD Ödemiş Şube Başkanı Gürcay Işık, ÇYDD Ödemiş Şube Başkanı Ümran Akça Ateş, İzmir Büyükşehir Belediyesi Yerel Hizmetler Koordinatörü Hikmet Güriş, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclisi Üyeleri, Gaziler, kadın belediye çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Zübeyde Hanım’ın anıtına Başkan Mehmet Eriş, eşi Selma Eriş ve Ödemişli kadınlar tarafından çelenk takdimi gerçekleştirildi. Daha sonra Saygı Duruşu gerçekleştirilerek İstiklal Marşı okundu. Katılımcılar anıta karanfil bıraktı.

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş yaptığı konuşmada, “Bir anne tüm dünyayı değiştirebilir, bunu hep söylüyoruz. Bu söylem, Türk tarihinde eşsiz bir örnekle hayat bulmuş bir söylemdir. Evet, bir anne yurdunun ve milletinin makûs talihini değiştiren bir evlat yetiştirmiştir. O anne, hepimizin manevi annesi Zübeyde Hanım’dır.

Zübeyde Hanım yalnız Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk´ün annesi değil, aynı zamanda Türk milletinin de annesidir. Zübeyde Annemizin Türk ordusuna ve dünya tarihine armağan ettiği Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, boynunda idam fermanıyla Anadolu’da başlattığı direnişle önce kurtuluşa ardından Cumhuriyet’e giden yolu açmıştır. Emperyalistlere karşı kazanılan savaş ve ardından sayısız devrimlerle yükselen modern Türkiye Cumhuriyeti, tüm mazlum milletlere umut olmuştur, ışık olmuştur.

‘Bir anne tüm dünyayı değiştirebilir’ sözü anlamına böylelikle kavuşmuştur. Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bizlere armağan eden Zübeyde Annemizin şahsında ebediyete göç etmiş şehit annelerimizi, kahramanlığın ve fedakârlığın sembolü Türk kadınlarını saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz. Vefatının 100. yılında büyük Türk Kadını ve Annesi Zübeyde Hanım’ın aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz” dedi

Resim Galerisi