Ödemiş Yardım Elini Deprem Bölgesine Uzatacak

06 Şub 2023
2232 defa

Kahramanmaraş merkezli 7.4 büyüklüğündeki deprem 10 kentimizi vurdu. Ödemiş Belediyesi, Ödemişlilerin yardım elini bölgeye ulaştırıp yaraların sarılmasına katkı sunmak için yardım kampanyası başlattı.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde Pazartesi günü saat 04.17'de meydana gelen 7,4 büyüklüğünde deprem Kahramanmaraş ve çevresindeki illerde yıkımlara yol açtı. Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, belediye başkan yardımcıları ile birlikte Kriz Masasını toplayıp bölgedeki gelişmeleri takip ederken Ödemiş’in yardım elini bölgeye ulaştırmak üzere yardım kampanyası başlatıldı.

YARDIM KAMPANYASI BAŞLATILDI

Battaniye, çadır, giysi, gıda ve arama-kurtarma ekipmanları başta olmak üzere her türlü yardım malzemesi AFAD ve ilgili kurumların koordinasyonuyla bölgeye ulaştırılacak.

Ödemiş’te yardımlar eski otogardaki kahvehanede oluşturulan Yardım Merkezi'ne, Belediye Kültür Merkezi'ne Belediye Sosyal Tesislerine ve 9 eski beldedeki hizmet binalarına getirilebiliyor. Hayırseverler ayrıca Ödemiş Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekiplerine 0 232 544 20 30 numaralı telefondan ulaşabiliyor.

Kriz Masası olarak gelişmeleri an be an takip ettiklerini kaydeden Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Çok üzgünüz. Dualarımız enkaz altındaki vatandaşlarımızla, yaralı vatandaşlarımızla. Kurtarma ekiplerimize kolaylıklar diliyoruz. Hepimizin yüreği sarsıldı.

“TÜM EKİPLERİMİZLE VE ARAÇLARIMIZLA HAZIRIZ”

Ancak biliyoruz ki böyle zor zamanlar dayanışmayla aşılabilir. Bu noktada Kriz Masamızı toplayıp gelişmeleri takip ederek hazırlıklarımızı gözden geçirdik. Deprem bölgesinde ihtiyaçların karşılanmasına destek amacıyla da tüm kurumlarımızla ve belediyelerimizle işbirliği içerisindeyiz. AFAD’ın yönlendirmesiyle sürdürülen faaliyetlere destek sunmak üzere tüm ekiplerimizle ve araçlarımızla hazırız.

Ayrıca büyük Ödemiş ailemizle birlikte kışın bu zor günlerinde ihtiyaç duyulan ürünlerin bölgeye ulaştırılması için yardım kampanyası başlattık. Geçmişte yaşadığımız afetlerde olduğu gibi Ödemişlilerin destekleriyle yardımları ilgili kurumlarımızla da koordineli şekilde bölgeye ulaştıracağız. Eski otogardaki kahvehaneyi Yardım Merkezi’ne dönüştürdük. Belediye hizmet binalarımıza, sosyal tesislerimize ve eski beldelerdeki hizmet binalarımıza da yardımlar getirilebilir.

Felakette yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Aklımız ve yüreğimiz deprem bölgesinde” dedi.

 

Ödemiş Belediye Başkanlığı


Adres: Cumhuriyet Mh. Atatürk Cd.

No:14 Ödemiş / İZMİR


Telefon : (0 232) 544 90 97

Faks      : (0 232) 545 12 69

Site İçi Arama