Ödemiş İle Defne “Kardeş Kent” Olacak

07 Mar 2023
2212 defa

Ödemiş Belediye Meclisi’nin Mart ayı olağan toplantısı 6 Mart 2023 Pazartesi akşamı Belediye Hizmet Binası meclis toplantı salonunda Belediye Başkanı Mehmet Eriş’in başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, 6 Şubat ve 20 Şubat’ta deprem felaketlerinin acısını yaşayan Hatay’ın Defne Belediyesi ile Ödemiş Belediyesi arasında kardeş kent ilişkisi kurulması kararı alındı.

23 gündem maddesinin görüşüldüğü Mart ayı olağan toplantısında 6 Şubat 2023 ve 20 Şubat 2023 tarihli deprem felaketlerinden etkilenen Hatay’ın Defne ilçesi ile Ödemiş ilçesi arasında kardeş kent ilişkisi kurulması da karara bağlandı. Yaraların sarılması ve hayatın normalleşmesi çalışmaları için Ödemiş Belediyesi ile Defne Belediyesi arasında yardımlaşma, dayanışma, işbirliği ve koordinasyonun güçlenmesi, sahip olunan imkan ve yeteneklerin ortak kullanımı, sosyal ve kültürel ilişkilerin kurulması, sanat ve sportif faaliyetlerde bulunulması, turizm ve tanıtım alanlarında faaliyet ve projeler geliştirilmesi, teknik ve idari konularda işbirliğinin sağlanması amacıyla kardeş kent ilişkisi kurulması ve buna ilişkin protokolün imzalanması konusunda Başkan Mehmet Eriş’e yetki verilmesi oybirliği ile kabul edildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “6 Şubat deprem felaketinden sonra hayırsever Ödemişlilerin yardım elini uzatmak adına en kolay ulaşabildiğimiz ilimiz Hatay ilimizdi. Hatay’a gittiğimizde ilk yardımlarımızı Defne ilçemize ulaştırmıştık. Defne Belediye Başkanımız Sayın İbrahim Güzel ile iletişim sağladık. Her anlamda depremzede vatandaşlarımızın yanında olduk. Bizim bu çabamız güzel bir kardeşlik çalışmasına dönüştü. Halen iletişimimiz devam ediyor bölgenin ihtiyaçları için. 20 Şubat’ta bir afet daha yaşandı bölgede. Bu ilişkinin kardeş belediyeciliğe dönüşmesi, Bakanlığın öngördüğü alanlarda beraberliğin yaşanması için Başkanımızla da görüştük. Onlar da bu yönde iradelerini bize ilettiler. Orada henüz meclis toplanamıyor. Defne Belediye Meclisi de bu konuda kararını alacaktır. Biz de bugün aldığımız kararla acıların kardeşliğe dönüşmesine tanıklık ediyoruz. Bu zor günlerde hafızalarda kalacak olan dayanışmamızdır. Deprem bölgesindeki tüm illerimiz ve ilçelerimiz bizim kardeşimizdir. Ödemiş ve Defne ilçelerimiz arasında kardeş kent ilişkisi hayırlı uğurlu olsun. Ülkemizin bir daha böyle acılar yaşamamasını temenni ediyorum. Depremlerde hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, geride kalanlara sabırlar diliyorum” dedi.

Mustafa Turan’ın geçtiğimiz günlerde Belediye Meclisi üyeliğinden istifası dolayısıyla Divan Katipliği yedek üyeliği için gizli oylama, Kıyı Ege Belediyeler Birliği yedek üyeliği için açık oylama ile yapılan seçimler sonucunda Mehmet Sovancı seçildi. Ödemiş Belediyesi’ne 5 adet iş makinesi alımının 2023 yılı performans programına eklenmesi de kabul edildi.

 

Ödemiş Belediye Başkanlığı


Adres: Cumhuriyet Mh. Atatürk Cd.

No:14 Ödemiş / İZMİR


Telefon : (0 232) 544 90 97

Faks      : (0 232) 545 12 69

Site İçi Arama